DuurzaamBeleggen.webBlad.info
Onmisbare informatie over uw toekomst

Meest bekeken
>Duurzaam sparen en beleggen groeit
>De Duurzaam Geld Gids
>MeesPierson en Triodos Bank bundelen krachten


Recente artikelen
>Tachtig procent Nederlands vindt duurzaam bankieren vanzelfsprekend
>VBDO geeft duurzaam stemadvies
>Maatschappelijk verslaggeving onder de maat
>Tropisch regenwoud beschermd door ASN Bank en Wereld Natuur Fonds
>Pioniersfase Rabobank is voorbij
>Weinig steun voor prestatiemaatschappij
>Dialoog met ondernemingen is goed beleid
Alle artikelen


Goed werkgeverschap loont

Als het economisch voor de wind gaat, ligt goed werkgeverschap meer voor de hand dan wanneer het financieel iets minder gaat met bedrijven. De aandacht van werkgevers is dan minder gericht op de wensen en behoeften van hun medewerkers. In de publicatie Goed werkgeverschap die in samenwerking met TNO Kwaliteit van Leven bij Thema verscheen, blijkt echter dat goed werkgeverschap uiteindelijk altijd loont. Zowel werkgevers als werknemers hebben er profijt van. Goed werkgeverschap leidt niet alleen tot een betere inzet van medewerkers, een hogere productie en een betere kwaliteit van de producten of diensten, maar ook tot meer tevredenheid van de medewerkers en beter imago van de organisatie.

Wat goed werknemerschap precies inhoudt, is wettelijk nergens vastgelegd. De meeste mensen hebben er wel een beeld bij: een goede werkgever is niet zozeer iemand die zich netjes aan de wet houdt, maar eerder iemand die juist iets extra’s voor zijn werknemers doet. Een goede werkgever heeft veel aandacht voor respect en open communicatie, voor de ontwikkeling en groei van werknemers, en voor een constructieve arbeidsrelatie.

Hoewel goed werkgeverschap op dit moment onder druk staat, zijn er organisaties die in hun goed werkgevergedrag volharden. Waarom gaan deze werkgevers daar nu mee door? En waar lopen zij in de praktijk dan tegenaan? Deze vragen waren voor TNO en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aanleiding om nader onderzoek te doen naar het verschijnsel van goed werkgeverschap.

Koplopers
TNO deed onderzoek bij 500 werkgevers en 1000 werknemers naar de praktijk van goed werkgeverschap. Zeven uitgebreide voorbeelden van 'koplopers' laten zien hoe organisaties – waaronder Corus, Philips en Nuon – daar op verschillende manieren inhoud aan geven.

In een krappe arbeidsmarkt – die er in deze ontgroenende en vergrijzende economie zeker weer zal komen – is goed werkgeverschap geen vraag meer maar een must! Bedrijven die daar nu al invulling aan weten te geven, zullen daarbij een duidelijke voorsprong hebben. Want  goed werkgeverschap gaat om geloofwaardigheid en die toon je vooral in de perioden dat dit gedrag minder voor de hand ligt.

Goed werkgeverschap biedt aanknopingspunten om een dergelijk beleid in de praktijk vorm te geven en is daarmee onmisbaar voor bedrijven, instellingen, beleidsmakers en sociale partners.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats