DuurzaamBeleggen.webBlad.info
Onmisbare informatie over uw toekomst

Meest bekeken
>Duurzaam sparen en beleggen groeit
>De Duurzaam Geld Gids
>Tropisch regenwoud beschermd door ASN Bank en Wereld Natuur Fonds


Recente artikelen
>Tachtig procent Nederlands vindt duurzaam bankieren vanzelfsprekend
>Goed werkgeverschap loont
>VBDO geeft duurzaam stemadvies
>Maatschappelijk verslaggeving onder de maat
>Tropisch regenwoud beschermd door ASN Bank en Wereld Natuur Fonds
>Pioniersfase Rabobank is voorbij
>Weinig steun voor prestatiemaatschappij
Alle artikelen


MeesPierson en Triodos Bank bundelen krachten

MeesPierson en Triodos Bank hebben een joint venture opgericht voor duurzaam vermogensbeheer. Onder de naam Triodos MeesPierson Sustainable Investment Management biedt de joint venture vermogensbeheerdiensten van hoge kwaliteit aan cliŽnten van zowel MeesPierson als Triodos Bank. MeesPierson is de specialist in vermogensbeheer en Triodos Bank koploper in duurzaam bankieren. De joint venture kan beheermandaten verwerven van charitatieve instellingen, stichtingen, verenigingen, kerkelijke instellingen en (kleine) pensioenfondsen.Tot de cliŽnten van beide banken behoren instellingen als Natuurmonumenten, Stichting Kinderpostzegels Nederland en het Wereld Natuur Fonds.

Met de samenwerking spelen MeesPierson en Triodos Bank in op het volwassen worden van de markt voor duurzaam vermogensbeheer.  De markt voor duurzaam vermogensbeheer zal in de komende drie tot vijf jaar naar verwachting met minimaal twintig procent per jaar groeien Het duurzaam beheerde vermogen van beide partners samen is in 2004 met ruim 50% gegroeid. De banken versterken met de joint venture niet alleen hun concurrentiepositie, maar profiteren ook van de schaalvoordelen van het gezamenlijke vermogensbeheer.

De kerntaak van de joint venture is duurzaam vermogensbeheer in opdracht van Triodos Bank en MeesPierson. Tevens verleent de joint venture afgeleide diensten als portefeuilleconstructie en duurzame consultancy, en treedt op als subadviseur voor beleggingsfondsen.

Triodos Bank is als eerste bank in Nederland actief in duurzaam vermogensbeheer sinds 1997. De samenwerking met MeesPierson betekent tevens dat Triodos Bank haar dienstenpakket uitbreidt tot alle aspecten van private banking. Het biedt vermogende particulieren de beleggingsdiensten van de joint venture, gecombineerd met de duurzaamheidscriteria en Ėexpertise van Triodos Bank. Doordat MeesPierson en Triodos Bank eveneens een overeenkomst voor wederzijdse dienstverlening sluiten, heeft de klant nu ook integraal toegang tot alle private banking expertise van MeesPierson, zoals vermogensstructurering, estate planning, administratie en bewind & executele.

MeesPierson biedt al enige jaren duurzaam vermogensbeheer. Dit is gebaseerd op de eigen financiŽle research en de duurzaamheid research van DSR (Dutch Sustainability Research), een samenwerkingsverband tussen Triodos Bank, PGGM en MeesPierson.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats